Maatkleding

Wat leuk dat u interesse heeft in kleding op maat. Ik laat hier zien hoe wij te werk gaan. Wilt u kleding op maat gemaakt hebben dan kunt u contact opnemen via het contactformulier.

Kennismakingsgesprek

Als eerste heet ik u van harte welkom in mijn atelier in Apeldoorn waar wij gaan bespreken wat u in gedachte heeft. We beginnen met het idee, voor welke gelegenheid, welk soort model en van welke stof we dit gaan maken.

Hieruit kan ik al een geschatte prijsindicatie geven. 

Aan de hand van ons gesprek maak ik een ontwerp deze verzend ik via de mail met een prijsopgave. Wij vragen een aanbetaling van 25%.  Als u akkoord gaat met het ontwerp en de aanbetaling is gedaan gaan we beginnen om uw ontwerp werkelijkheid te maken!

Uw maten zouden eventueel bij het kennismakingsgesprek al gemeten kunnen worden. Zodat u niet een 2de keer langs hoeft te komen, om de maten op te nemen.

 

Een proefmodel

We maken de patronen en gaan een eerste proefmodel maken van een stof die een zelfde soort valling heeft om te kijken of er nog dingen aangepast moeten worden aan het patroon. 

Deze eerste versie gaan we doorpassen en aanpassen. We kijken goed naar alle details of het is hoe u het wilt hebben.

Vergeet niet de juiste ondergoed en schoenen aan te doen / mee te nemen naar de afspraak!

 

Eindpas

Wanneer we aangepast hebben wat er veranderd moest worden maken we het kledingstuk in de goede stof. We kunnen eventueel nog een 2de doorpas inplannen als dat nodig is. 

Bij de laatste pas is die eigenlijk zo goed als af. Zit die perfect en is alles naar wens dan is het kledingstuk klaar en kunt u deze meenemen!